Het zorglandschap verandert. Ziekenhuizen hebben te maken met stijgende zorgkosten. Zorgprocessen worden daarom aangepast om de werkdruk onder verpleegkundigen te verminderen. Helaas vallen er door de stijgende kosten ook steeds meer ontslagen. Ben jij je baan kwijtgeraakt? Het werk in de zorg gaat gewoon door!

Zorgen in de regio

De kennis en ervaring van verpleegkundigen die hun baan verliezen, kan niet gemist worden. Er heerst zelfs nog steeds een groot personeelstekort in de zorg. Raak je als verpleegkundige je baan kwijt, dan kun je in veel gevallen toch blijven werken. Na je ontslag ligt er een sociaal plan voor je klaar. Hierin ligt bijvoorbeeld vastgelegd dat je snel aan de slag kunt bij een zorgpartner in de regio.

Tips voor het vinden van een nieuwe baan

Wij begrijpen dat het lastig is als je gedwongen wordt om uit een bekende omgeving te stappen en een nieuwe weg moet inslaan. Toch biedt zo’n nieuwe uitdaging veel kansen. Want waar de ene deur sluit, gaat een volgende open. We geven je graag wat handige tips bij je zoektocht naar nieuwe mogelijkheden:

  • Vraag jezelf af wat je precies wilt voordat je de zoektocht start naar een andere baan bij een andere organisatie. Bijvoorbeeld hetzelfde werk blijven doen, werken in het ziekenhuis of totaal iets anders. Ga vervolgens gericht op zoek naar vacatures.
  • Hoeveel uur wil je werken en wat voor een diensten wil je draaien? Geef dit aan tijdens je sollicitatie, dan weet je potentiële opdrachtgever precies wanneer en waarvoor hij je in kan zetten.
  • Wil je weer een vaste werkplek? Of vind je het interessant om bij verschillende instellingen aan de slag te gaan? In dat laatste geval is detachering wellicht iets voor jou.

Detachering van verpleegkundigen

Wij detacheren verpleegkundigen en werken samen met professionele zorginstellingen. Detachering houdt in dat je bij ons een vaste aanstelling krijgt met alle voordelen die daarbij horen:

  • een vast salaris;
  • opleidingsmogelijkheden;
  • het bepalen van je eigen werktijden;
  • en niet te vergeten: twee keer per jaar een gezellig personeelsuitje.

Daarentegen werk je niet bij één organisatie, maar op tijdelijke basis bij verschillende organisaties en voor verschillende patiënten. Dit vergt daarom wel enige flexibiliteit van jou als verpleegkundige.

Werken bij GTSzorg

Als je via GTSzorg aan de slag gaat, word je de ene keer voor een paar maanden ingezet in een zorginstelling voor een periodieke opdracht. De andere keer vang je ad-hocdiensten op in een verpleeghuis wanneer er een medewerker ziek is. Aanpassingsvermogen is jou dan ook niet vreemd. Je werkt graag in teamverband, waarbij je duidelijke werkoverdrachten kunt regelen en kunt anticiperen op verschillende situaties.

Solliciteren bij GTSzorg

Wij hanteren een gedegen screeningbeleid als het gaat om nieuw personeel. Zo kun je bij ons alleen aan de slag als je geaccrediteerd en gediplomeerd bent. In het eerste sollicitatiegesprek vragen we je om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Ook checken we welke mate van kennis je bezit en hoe die eventueel bijgespijkerd kan worden. Bovendien houden we een persoonlijke intake met je. Dit doen we iedere keer als je via ons voor een andere zorgorganisatie aan het werk gaat.

Je kunt ons bellen:
024 – 373 64 44

of stuur een bericht: