Iedere zomer dreigt er een personeelstekort in verpleeghuizen. Veel verpleegkundigen en verzorgenden gaan op vakantie. Het logische gevolg hiervan is dat verpleeghuizen geen ruimte kunnen bieden aan nieuwe bewoners. De Tweede Kamer vindt dat het kabinet hiervoor met een oplossing moet komen. Studenten Verpleegkunde werven voor vakantiewerk in het verpleeghuis zou de oplossing moeten zijn.

Studenten Verpleegkunde als oplossing

De Tweede Kamer heeft het kabinet gevraagd om in gesprek te gaan met de verpleeghuizen en verschillende opleidingen voor verpleegkundigen. Studenten die in het laatste jaar van de opleiding zitten, kunnen op deze manier werkervaring opdoen. Ouderen blijven passende zorg ontvangen en verpleegkundigen kunnen tijdens de zomerperiode even bijkomen, aldus CDA-Kamerlid Evert-Jan Slootweg in verschillende media.

Actief inzetten op werven personeel

“Het personeelstekort in verpleeghuizen is iets dat iedere zomer weer terugkeert. Ook al houden verpleegkundigen en verzorgenden zoveel mogelijk rekening met elkaars vakantie, het valt voor verpleeghuizen niet altijd mee om de planning rond te krijgen. Dit ervaren wij ook iedere zomer”, aldus Edwin Exoo van GTSzorg. “Dat is ook de reden dat wij in de zomermaanden actief inzetten op het werven van personeel en zzp’ers. Op die manier kunnen wij ook nu voldoen aan de vraag naar personeel.”