We zitten in een lastige en onzekere tijd. Gisteravond kondigde het kabinet aanvullende maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. Maatregelen die de veiligheid en gezondheid van iedereen vooropstellen. Voor onze medewerkers is het momenteel topdrukte. Zij werken in ziekenhuizen, de thuiszorg, verpleeghuizen en verzorgingshuizen. Met name in Brabant en Gelderland.

Werk en help op dezelfde locatie

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat onze medewerkers op één locatie werken. Momenteel wisselen zij dus niet van locatie. Wij vragen onze medewerkers om goed en logisch na te denken in verband met deze wisselende inzet binnen de zorginstelling waar zij werken. Werk en help zoveel mogelijk op dezelfde plek. In sommige gevallen is dit binnen dezelfde instelling, soms alleen op dezelfde afdeling. Iedere instelling geeft dit anders vorm. Alleen voor de afdelingen waar geen corona heerst, worden nog ad-hoc-diensten uitgezet en aangevraagd.

Veiligheid en gezondheid boven alles

De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers staat boven alles. Het volgende is nu vooral belangrijk:

  • Zorg dat je zelf niet besmet raakt. Gebruik waar mogelijk mondkapjes, handschoenen of andere beschermingsmiddelen. Lees meer tips
  • Zorg dat je anderen niet besmet. Ben je verkouden, hoest je en heb je daarbij koorts? Dan vragen we je om thuis te blijven. Ben je 24 uur klachtenvrij, dan mag je weer starten.

Verruiming BIG-registratie

Dat wij in de zorg belangrijk werk doen, wisten we al. Deze crisis onderstreept dat. Het kan zijn dat we in deze tijd onze medewerkers soms moeten vragen om meer te werken. Uiteraard doen we dit altijd in goed overleg. Bovendien is de Wet BIG tijdelijk versoepeld. Is je BIG-registratie na 1 januari 2018 verlopen, dan mag je toch aan de slag. De verplichting tot herregistratie vervalt tijdelijk.

Wil je weer aan het werk in de zorg? Bel ons vandaag nog: 024 – 373 64 44.
Zorg goed voor elkaar!