Midden in de tweede coronagolf loopt het tekort aan zorgmedewerkers weer drastisch op. Ook wij merken dat het steeds moeilijker is om personeelsroosters gevuld te krijgen. Er is meer personeel nodig en tegelijkertijd valt er steeds meer personeel uit door ziekte. De druk op de zorgmedewerkers die nog wel inzetbaar zijn, neemt hierdoor flink toe.

Fysieke en mentale druk

Niet alleen fysiek heeft verplegend en verzorgend personeel het zwaar te verduren. Ook de mentale druk neemt toe. Misschien maak je je wel meer zorgen om je eigen gezondheid. Of heb je zorgen om het welzijn van de mensen die je verzorgt. Veel van onze medewerkers hebben we al telefonisch gesproken. Soms om tips te geven, soms om gewoon een goed gesprek te voeren. Vaak levert het zowel ons als de medewerker nieuwe energie op. Heb je zorgen, vragen of onzekerheden? Bel ons gerust. Tijdens kantooruren zijn we bereikbaar via 024 – 373 64 44.

Omgaan met druk. 5 tips:

 1. Blijf naast je werk zoveel mogelijk thuis
  Beperk het aantal contacten en verklein de kans om zelf ziek te worden of corona te krijgen.
 2. Vermijd feestjes
  Helaas is het beter voorlopig even geen feestjes te vieren. En ook al weet iedereen dat, het is soms verleidelijk om toch even langs te gaan als er bijvoorbeeld iemand jarig is. Probeer een manier te vinden om bijvoorbeeld vaker via videobellen contact te zoeken met vrienden en familie.
 3. Bestel je boodschappen online
  Gelukkig hebben we tegenwoordig de luxe om thuis te winkelen. Maak daar gebruik van nu we het aantal contactmomenten zo klein mogelijk moeten houden.
 4. Zoek vermaak thuis
  Koop een puzzel of een boek. Maak een mooie wandeling door de natuur. Of trek eens wat spelletjes uit de kast.
 5. Wees lief voor elkaar
  Eigenlijk is dit het belangrijkste. Blijf lief voor elkaar, blijf positief. Juist nu. Helaas lukt dat niet altijd. Uit een enquête onder leden van de beroepsvereniging NU’91 blijkt namelijk dat steeds meer medewerkers in de zorg de laatste maanden te maken kregen met agressie. Daaronder blijken ook nieuwe vormen van agressie. Bijvoorbeeld het met opzet in het gezicht hoesten. Wij begrijpen heel goed dat dit stress oplevert bij zorgmedewerkers die hiermee te maken krijgen. Elke vorm van agressie tegen zorgverleners veroordelen wij.

Deze 5 tips kunnen je helpen om beter voorbereid te zijn op agressie