Ik ben 2 jaar geleden begonnen met de BBL opleiding tot verpleegkundige 4. GTS zorg is in gesprek gegaan met Brabantzorg en uiteindelijk mocht ik bij Brabantzorg de opleiding gaan doen. Hier was ik erg blij, want ik heb altijd de intentie gehad om door te studeren. Ik heb via GTS al veel bij Brabantzorg gewerkt en dit heb ik altijd als prettig ervaren.

Tijdens de opleiding werd er ook veel aandacht besteed aan mijn leerproces. Aantal jaren geleden ben ik van activiteitenbegeleider omgeschoold naar verzorgende IG. De theorie die ik tijdens de verzorgende IG opleiding kreeg was geheel nieuw voor mij. Inmiddels heb ik aantal jaar als verzorgende IG gewerkt dus nu herken je de theorie.

Doordat je werkervaring hebt kun je de theorie aan de praktijk koppelen. Ik heb gemerkt dat bij de opleiding verpleegkunde meer aandacht wordt besteed aan de anatomie, fysiologie en pathologie. Dit vind ik erg interessant en hierdoor was het ook leuk om naar school te gaan. Ik vind het namelijk erg boeiend dat je de oorzaak van een bepaald ziektebeeld of klacht kunt benoemen. Dat je bijvoorbeeld weet waar de klachten van een zorgvrager mogelijk vandaan kunnen komen. Klinisch redeneren. Ik heb gemerkt dat ik hierin heel veel gegroeid ben. Je krijgt steeds meer vertrouwen omdat je simpelweg meer kennis hebt.

Het BBL traject is voor mij goed te combineren geweest met mijn privé omstandigheden. Tuurlijk zijn er periodes dat je veel moet leren voor examens, maar dat hoort er nu eenmaal bij.
Als je de goede balans opmaakt en volgens de planning werkt is het prima te doen. Ik ben erg blij met het behalen van mijn opleiding.

Sanne Adriaans

GTSzorg verpleegkundige 4