De verzorgende IG is een onmisbare schakel in de gezondheidszorg. Geen cliënt kan zonder de menselijke zorg en aandacht van een verzorgende. De verzorgende is dan ook een waardevolle kracht en aanspreekpunt waarop veel cliënten graag terugvallen. Wij zijn daarom continu op zoek naar de beste verzorgenden. Bij ons vind je vacatures verzorgende IG voor verschillende zorgorganisaties, zoals verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties.

Laat alle vacatures zien

Wil je liever bij mensen thuis zorg verlenen, bij jou in de buurt? Bekijk dan onze nieuwe vacatures Thuiszorg 3ig!

De verzorgende IG

Onder het beroep ‘verzorgende’ verstaan wij verzorgenden met een MBO-diploma (niveau 3). Oftewel, de verzorgende Individuele Gezondheidszorg (IG). Als verzorgende IG ben je ook bevoegd om bepaalde verpleegtechnische handelingen uit te voeren, zoals het injecteren en katheteriseren of het inbrengen van een maagsonde.

Dit doet een verzorgende IG / functieomschrijving

Neemt de verzorging en begeleiding op zich van cliënten in verzorgings- en verpleegtehuizen of in de thuiszorg. Dit doe je op basis van het zorgplan. Verzorgende taken zijn bijvoorbeeld:

 • Persoonlijke verzorging, zoals het wassen, aankleden en verschonen van cliënten
 • Wondverzorging
 • Het toedienen van medicijnen en observeren van medicatietrouwheid
 • Het begeleiden op emotioneel gebied
 • Het begeleiden van recreatieve en sociale activiteiten
 • Huishoudelijke taken
 • Eventueel verpleegtechnische handelingen, zoals het inbrengen van een infuus, sonde, katheter of stoma

Je werkt vaak samen met de verpleegkundige en legt verantwoording af aan je leidinggevende. Zo rapporteer je bijvoorbeeld over de ontwikkeling die je cliënt doormaakt.

Verantwoordelijkheden

Als verzorgende IG weet je hoe belangrijk het is om mensen te voorzien van de juiste zorg. Werken met plezier, toewijding en zorgvuldigheid zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden die we van een verzorgende IG verwachten. Je levert zorg zoals je die ook voor jezelf zou wensen. Zorg gaat dag en nacht door. Jouw cliënten hebben altijd verzorging nodig, ook tijdens feestdagen en in de weekenden. Van verzorgenden vragen we dan ook veel flexibiliteit. Gelukkig mag je bij ons zelf je dienstrooster bepalen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om vooral nachtdiensten te draaien, veel weekenddiensten op je te nemen of juist alleen doordeweeks te werken, of je kiest ervoor om in de vakantieperiode extra uren te werken. Je bent zelf verantwoordelijk voor je dienstrooster. Wij helpen je daarbij.

Functie-eisen verzorgende IG

Ga je bij ons werken als verzorgende, dan kom je in een dynamische werkomgeving terecht. Geen dag is hetzelfde. Daarom stellen we ten minste de volgende functie-eisen:

 • Je beschikt over een 3 IG-diploma (MBO-niveau)
 • Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar
 • Je beschikt over rijbewijs B
 • Je beheerst de Nederlandse taal perfect
 • Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend
 • Je bent betrokken en enthousiast
 • Je hebt een flexibele en positieve werkinstelling

Werken als verzorgende IG bij GTSzorg

Werken als verzorgende IG via GTSzorg houdt in dat je een contract krijgt voor bepaalde tijd. Dit contract kan worden voortgezet in een vaste aanstelling met alle voordelen die daarbij horen. Denk aan:

 • Een vast salaris met een hogere vergoeding dan gebruikelijk voor de uren die je werkt
 • Goede arbeidsvoorwaarden
 • Veel zelfstandigheid en vrije keuze van dienstrooster
 • Bij voldoende uren een auto van de zaak
 • Twee keer per jaar een gezellig personeelsuitje

Tegelijkertijd werk je niet bij één organisatie, maar op tijdelijke basis bij verschillende instellingen voor verschillende cliënten. Dit is namelijk onze werkwijze als detacheringsbureau. De ene keer word je voor een paar maanden of een paar jaar ingezet, de andere keer vang je ad hoc diensten op. De keuze is aan jou.

Solliciteren als verzorgende IG

Wil jij bij ons solliciteren als verzorgende IG? Dan vragen we je allereerst om je diploma en VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). We houden een persoonlijke intake met je, iedere keer wanneer je weer via ons voor een andere zorgorganisatie aan het werk gaat. Zo weten we precies of je past bij de instelling en cliënten waarvoor je gaat werken. Lees meer over ons screeningbeleid.

GTSzorg, detacheringsbureau in de zorg

GTSzorg is een erkende zorgleverancier waar werkplezier voorop staat. Ben jij op zoek naar een afwisselende baan in een interessante werkomgeving? Als detacheringsbureau brengen we jou als verzorgende IG op integere wijze in contact met opdrachtgevers. Daarbij hechten we veel waarde aan persoonlijk contact.

Kennismaken? Bel ons via telefoonnummer 024 – 373 64 44 of reageer op onderstaande vacatures.

Vacatures

Bijbaan HBO-V student

Ben jij HBO-V-student? En wil je naast je opleiding ervaring opdoen in de zorg? Wij helpen je aan een goed betaalde bijbaan, bijvoorbeeld als helpende+ of als verzorgende 3IG. Een bijbaan die fijn te combineren is met je opleiding en goed staat op je cv. Dé opstap naar je toekomstige baan.

Bekijk vacature