Het moment waarop een oudere niet meer voor zichzelf kan zorgen en noodgedwongen naar het verzorgingstehuis moet, is misschien wel een van de lastigste momenten in het leven. Gelukkig is er personeel dat 24/7 voor deze mensen klaar staat. Edwin Exoo vertelt in Samen Sterk, een programma van SBS6, hoe zorgmedewerkers ervoor zorgen dat het ouderen aan niets ontbreekt.

Detachering zorgpersoneel

“In de zorg is een groot personeelstekort. Detacheringsbureaus kunnen dit tekort verminderen door personeel voor lange of korte termijn te detacheren. Bij detachering staat personeel op de loonlijst van het detacheringsbureau. Opdrachtgevers hebben daardoor meer inzicht in de kwaliteit van het personeel”, begint Exoo. “Uitgangspunten daarbij zijn onder andere: goed inspelen op de vraag van de opdrachtgever en gekwalificeerd en geschoold personeel leveren.”

Diversiteit in personeel

“De zorg kent veel inzetgebieden, dat vraagt om verschillend personeel. De thuiszorg is namelijk heel anders dan het werken in een ziekenhuis. Ook de werkaanvraag is divers: korte en lange diensten, weekend- en nachtdiensten. Doordat gedetacheerden zelf mogen aangeven welke diensten ze willen draaien, gaan ze met een beter gevoel naar hun werk en kunnen ze dus ook betere zorg leveren. Want daar draait het om. Iedere cliënt moet op tijd de zorg krijgen die bij hem of haar past”, besluit Exoo.

Heb je de uitzending gemist? Bekijk het programma hieronder terug.