Een eenmalige bonus van 1000 euro netto. Dat belooft het kabinet aan verpleegkundigen die in de periode van 1 maart tot 1 september extra werken en hebben gewerkt. Als bedankje voor hun inzet vanwege de coronacrisis. Vanaf 1 oktober gaan wij als werkgever deze bonus voor je aanvragen. Hopelijk met succes!

Natuurlijk zijn wij blij dat het kabinet op deze manier onze verpleegkundigen tegemoetkomt. Ze hebben het meer dan verdiend! Helaas is het nog steeds geen structurele oplossing. Door personeelstekort zijn veel IC-bedden niet in gebruik. Terwijl er dit najaar al 1350 IC-bedden moeten zijn. Dat staat in het Opschalingsplan COVID-19 van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ).

Bij één extra bed in de zorg komt al veel kijken

Naast meer apparatuur, vraagt een extra bed ook om uitbreiding van het aantal werkuren. Er is 24/7 zorg nodig voor één IC-bed. Dat zijn al zeker drie personen per dag. De reguliere zorg mag hieronder niet lijden. Er zijn extra IC-verpleegkundigen nodig. Daarom adviseert het LNAZ om verpleegkundigen minder in deeltijd te laten werken. En meer fulltime. Dit is te lezen in het rapport dat dinsdag 30 juni aan minister Van Rijn werd aangeboden.

Een verplicht arbeidscontract?

Dit klinkt als een simpele oplossing. Toch zijn we in Nederland niet gewend om verplicht op één bepaalde manier een arbeidscontract aan te bieden. Wij leggen onze GTSzorg-medewerkers liever geen verplichtingen op. En laten hen nog steeds zelf bepalen hoeveel uur zij willen werken en wanneer. Meer over het werken als verpleegkundige voor GTSzorg