Verpleegkundigen doen veel. De werkdruk ligt nog steeds hoog. Toch zijn er ook veel dingen die je als verpleegkundige kunt laten. Om tijd en kosten te besparen, maar meer nog om te voorkomen dat we cliënten onnodig belasten. Dit noemen we ‘Beter Laten’. 

Dit kun je ‘Beter Laten’

Het Radboudumc onderzocht begin dit jaar verpleegkundige handelingen die we beter kunnen laten. Het onderzoek toont aan dat er in totaal 67 handelingen onnodig zijn, omdat ze niet werken of zelfs schade kunnen toebrengen. Voorbeelden zijn het gebruik van overbodige lagen in het bed van een patiënt, zodat er minder kans is op doorligplekken. En het niet vaker wassen of douchen van een patiënt dan één keer per dag om huidirritatie te voorkomen.   

‘Beter Laten’ in de verpleeghuiszorg

Ook specifiek voor de verpleeghuiszorg is zo’n lijst met ‘Beter Laten-handelingen’ opgesteld. Een branche waarin de meeste GTSzorgers werken. Voor de verpleeghuiszorg is ook een top 5 gemaakt van handelingen die je beter kunt laten. En die je zo helpen om je dagelijks werk efficiënter aan te pakken.  

Top 5 van ‘Beter Laten-handelingen’ in de verpleeghuiszorg 

Top 5' Beter laten' in de verpleeghuiszorg. Een infographic van venvn.nl
Bron: V&VN

Download de lijst ‘Beter laten’ met 67 handelingen en meer…

Op onze pagina ‘Beter laten, beter doen’ kun je de volledige lijsten downloaden. We hebben daar een lijst van 10 handelingen voor je op een rij gezet van zowel ‘Beter laten’ en ‘Beter doen’.

Goed voorbereid aan het werk

Als je bij GTSzorg in dienst bent, wordt je goed voorbereid op deze en andere factoren in jouw werk als zorgmedewerker. Je kunt opleidingen volgen en deze direct in de praktijk toepassen. Meer weten? Neem gerust eens contact met ons op.

Je kunt ons bellen:
024 – 373 64 44

of stuur een bericht: